De 3 lessen die vulkaan Etna mij leerde

Business, Lifestyle, Mindset

Mensen die mij kennen, weten dat ik een harde werker ben, een creator, een waarmaker. Een zakenvrouw, een typische self-made woman. #girlboss. Ik heb een fijne man, een droomhuis, een uitdagende interim klus en onderneem daarnaast vanuit een paar bedrijven die ik (mede) heb opgezet.

Ik ben iemand die de uitzonderlijke ideeën zo snel mogelijk handen en voeten geeft. Die adviseert, coacht, prikkelt en activeert. Die mensen in processen in beweging zet. Die een NLP Master is. Een dame die haar s*** dus prima op orde heeft.

Mensen die mij langer kennen, weten dat ik ook spiritueel ben. Dat ik naast het analytisch vermogen en een aanpakkersattitude, ook een sterke verbinding heb met mijn gevoel en intuïtie. Dat ik hoog-sensitief ben. Dat ik leef vanuit liefde. Dat ik energie krijg om anderen te helpen. Dat ik het tegelijkertijd heerlijk vind om soms even helemaal alleen te zijn. Dat ik dat ook echt nodig heb. Dat ik op veel plekken in mijn huis edelstenen heb liggen en wierookjes en oliën heerlijk vind! Dat ik geloof in energie. Dat ik een Reiki Master ben en ook binnenkort Reiki Teacher zal zijn.

Dat ik absoluut geloof in manifestatiekracht. Dat magie echt wel bestaat. Dat ik weet dat ik mijn leven positief en negatief beïnvloed door hoe ik mij voel en de keuzes die ik maak. En dat ik daardoor het boek van mijn leven elke dag (her)schrijf. Ja, ik ben best een beetje zweverig. En dat is voor mij heel logisch. En ook heel lekker. Het geeft me een rustpunt in het hectische bestaan. Zorgt dat ik kan ‘landen’. Dat ik verbonden blijf met mezelf en mijn omgeving. Dat ik de boodschappen en kansen van het grotere geheel zie. En door mijn daadkrachtige, zakelijke kant hier ook concrete actie op onderneem. Het heeft wel even geduurd voordat ik met deze zachte kant naar buiten durfde te treden. En het er gewoon te laten zijn.

Zo was ik vorig jaar in Sicilië, bij de vulkaan Etna. Een prachtige plek waar ik meteen de kracht voelde zodra ik aan de voet stond. Ik voelde me klein. Het had iets nederigs. Daar sta je dan, als miertje tegen een 3.000 meter hoge vulkaan die al zo’n 500.000 jaar geleden ontstaan is op te kijken. Het contrast was overduidelijk.

Tegelijkertijd voelde ik ook een sterke, mooie verbinding. Met de natuur, Moeder Aarde, het pure en rauwe. Toen ik daar samen met mijn man liep, kwam ik op een gegeven moment langs een steen die uit het lavagruis stak. Het voelde alsof ik er letterlijk naartoe werd getrokken.

Spontaan zei ik: “ik ga hier even mediteren schat. Ik voel dat ik dit moet doen.”

 

En daar zat ik dan. Met gesloten ogen, tussen minstens duizend drentelende toeristen en gidsen, in een kleine inactieve krater, op een steen. Twee jaar geleden zou ik dat no way gedurfd hebben. Ik geloof ook best dat het er vreemd uit zag!

Maar het maakte me nu geen fluit uit. Ik zat daar voor mezelf. Ik voelde het verlangen naar verbinding met de aarde, de natuur, het grotere geheel. En daar op die steen, ontstond een klein verbond tussen mijzelf en Etna. Ik voelde zowel power en rust tegelijk! Magisch.

Toen ik klaar was met mediteren en me opgeladen voelde met de wijsheid en energie van deze plek, vertelde mijn man dat in het begin van mijn meditatie een vlinder op mijn schouder zat. Het gaf me een mooie bevestiging van de verbinding die ik voelde.

Door deze ervaring leerde ik een aantal dingen:

1. Luister goed naar je intuïtie. Waar je hoofd vaak schreeuwt, fluistert je gevoel zachtjes. Wees alert en besteed bewuste aandacht hieraan. Luister, voel en laat dit je gids zijn. Het brengt je naar de mooiste plekken.

2. Wees niet bang voor wat de buitenwereld zou kunnen denken. Als ik me had laten leiden door die massa mensen om me heen en wat ze misschien wel of niet zouden kunnen denken, had ik mijzelf nooit dat moment gegund. Die krachtige verbinding niet gevoeld. En gegarandeerd gebaald achteraf. “Had ik maar….” Ik was nooit meer terug gegaan naar die plek. Dus had de kans op dit moment dan voor altijd gemist. Hoe zonde zou dat geweest zijn?!

3. Verbind vaker met de natuur. Waar je ook bent, en wie er ook bij is. Neem de tijd om de lucht diep in je longen te ademen, te voelen, te reflecteren en de energie op te merken. In ons drukke, haastige leven met stenen en asfalt om ons heen verliezen we zo gemakkelijk de verbinding met de kracht die ons gemaakt heeft. Die ons voedt. Wanneer je hier bewust contact mee maakt tijdens een wandeling, een fietstocht, op je yogamat of gewoon even zittend op het gras kom je tot rust en laad je weer op. En als je heel goed luistert, heeft de natuur je veel te vertellen 😉

Wat heb jij geleerd tijdens jouw vakantie?

Reacties

0 reacties