MarjolijnDesmet_Blog_MindsetxGedrag=Resultaat

Mindset x Gedrag = Resultaat

Business, Leiderschap, Mindset, Spiritualiteit

Ik hou van formules. Mijn analytische, wetenschappelijke kant vindt dit heerlijk. Echt, al mijn happy hormones doen een polonaise als ik een goede formule ontdek. Of er zelf een bedenk. Een formule is namelijk simpel en super concreet. Het geeft de stappen weer die leiden naar een logisch resultaat.

Een formule is pas goed als het ook bewezen is. Dat iedereen die dezelfde stappen volgt, op hetzelfde resultaat komt.

Tijdens mijn eerste NLP opleiding leerde ik de formule: mindset x gedrag = resultaat. Heerlijk zo’n eye-opener! Wil je iets in je leven veranderen, dan begint dat bij je mindset. Je mindset is de drijver achter je gedrag. En met ander gedrag krijg je automatisch – daar komt ‘ie – een ander resultaat.

Simpel. Logisch. Concreet. Ik zal een voorbeeld geven:

Ik wilde 12 kilo afvallen. Dat was m’n gewenste resultaat. Om dat te bereiken moest ik mijn gedrag veranderen. Als ik namelijk bleef doen wat ik deed, veranderde er niets. Dus ik wilde minder en gezonder eten, meer gaan sporten en zelf hypnose met reiki toepassen. En om dat weer te bereiken, moest ik mijn mindset veranderen. Want zonder deze mindset-shift, zou ik (al dan niet onbewust) hetzelfde blijven doen: te veel eten, te weinig bewegen en niet in contact staan met mijn lichaam.

Maar ja, welke mindset had ik daarvoor nodig? Hoe wilde ik me voelen, zodat ik de juiste dingen zou doen? Dit onderzocht ik bij mezelf en vond de juiste triggers: sterk, gemotiveerd, slank, vol zelfvertrouwen. Ik gaf het een kleur mee die het samen pakte: felblauw. Zo wilde ik me voelen. Want als ik me zo voel, dan kan ik makkelijker nee zeggen tegen verleidingen. Dan kan ik me committeren aan m’n sportschema en kan ik onderliggende blokkades en emoties helen.

De formule die ik voor mezelf maakte was: ik wil me felblauw voelen, zodat ik gezonder ga leven en weer in mijn trouwjurk pas. Ik hing er een een heldere visualisatie aan, want dat geeft een lonkende toekomst om naartoe te werken. En een deadline, ik wilde het voor mijn verjaardag voor elkaar hebben.

Binnen 3 maanden was ik er. En ik voel me nu steeds feller en vaker blauw. Ook nu ik dit schrijf. Of juist daarom 😉 En als ik het even moeilijk heb, dan kan ik dat gevoel oproepen en weet ik weet waarom ik wél naar de sportschool wil. En ik zit inmiddels op -14 kilo met een nieuwe mijlpaal in het vooruitzicht.

Zonder deze mindset zou ik dus niet het gedrag hebben gehad om m’n gewenste resultaat te bereiken.

En ik doe dit op allerlei vlakken in m’n leven en m’n business. Alles waar ik invloed op heb, kan ik zo benaderen.

En nu jij!

Welke resultaat wil jij bereiken?

Wat heb je daarvoor te doen?

En welke mindset (hoe je je wil voelen) heb je nodig om het ook echt te gaan doen?

Ik ben er heel benieuwd naar, leuk als je me een DM stuurt op Instagram erover! Want, het bewust benoemen is de eerste stap naar verandering.

Binnenkort deel ik een formule met je die ik zelf bedacht heb. Eentje die werkt, keer op keer.

Samen deze formule doorlopen? Zodat jij het gewenste resultaat gaat boeken? Plan een vrijblijvende strategiesessie met me in en dan spreek ik je snel!