MarjolijnDesmet_Blog_stilstand_is_vooruitgang

Stilstand is vooruitgang

Business, Leiderschap, Lifestyle, Mindset

Liever luisteren i.p.v. lezen? Luister mijn podcast over dit onderwerp op Spotify of SoundCloud!

Ik snap het. In je hoofd ben je continu bezig met je doelen. Jij wilt je resultaten behalen. En je hebt van A tot Z uitgewerkt hoe je dit gaat bereiken. Daardoor ben jij non-stop aan het knallen. Werkdagen van 9 tot 5 zijn verleden tijd. Soms werk je 10, 12 of misschien zelfs wel 14 uur per dag. De adrenaline houdt je wakker. De koffie tussendoor helpt misschien ook wel. “We gaan er weer tegenaan”, denk je na een korte nacht. Jij wilt non stop-knallen. Daarom skip jij je pauzes. Of werk jij ’s avonds toch nog twee uur langer door dan afgesproken.

Maar helaas. Dat werkt niet meer. Je productiviteit gaat achteruit. Terwijl jij meer uren werkt, krijg jij minder gedaan. Toch heb je het gevoel dat je moet. Alsof je geen keuze hebt. “Anders red ik het niet” zeg je hardop tegen jezelf. En daarom ga jij maar door en door.

Het resultaat? Je kunt je nauwelijks herinneren wanneer jij voor het laatst écht stilstond. Je ziet het nut er ook niet van in. Stilstand gaat jou echt niet helpen bij het afwerken van die to do lijst. Stilstand brengt alleen maar onrust. Daarom plan je geen rustmomenten. Waarom zou je?!

Precies daarom geef ik hieronder 5 redenen die jou laten inzien dat stilstaan (minstens) net zo productief is als keihard werken.

1. Rust is nodig om te kunnen knallen.

Jouw lichaam heeft momenten van rust nodig. En dat weet je ook wel. Ja, wat dat betreft lijken wij meer op onze smartphones dan we denken. Ook wij kunnen niet presteren met een lege batterij.

2. Rust is nodig voor verwerking

Vooral jouw onderbewustzijn heeft dit nodig. In tegenstelling tot jouw bewustzijn, slaat jouw onderbewustzijn 200.000 keer zo veel informatie op. Deze informatie kan geen plek krijgen op het moment dat jij continu AAN staat.

3. Je krijgt de beste businessideeën.

Krijg jij ook altijd de meest geniale ingevingen als jij onder de douche staat, op de wc zit of in bed ligt? Dat is logisch. Op deze momenten wordt het defaultnetwerk geactiveerd. Het defaultnetwerk is een interessant breingebied dat medeverantwoordelijk is voor het maken van nieuwe connecties en communicatie in je denken. Vandaar dat jij dus de beste ideeën krijgt op de meest willekeurige momenten.

4. Jouw productiviteit krijgt een boost.

Door regelmatig stil te staan, kun je even afstand nemen, uitzoomen en opnieuw focus bepalen. Zo krijg jij meer werk gedaan in minder tijd. En dat wil je.

5. Jouw leven krijgt een algehele upgrade!

Als jij rust neemt, krijg jij ook rust. En besteed je aandacht aan het allerbelangrijkste: je (innerlijke) zelf. En dat geeft jouw leven sowieso een upgrade. Op alle vlakken ontstaat er meer ruimte voor genot, plezier en speeltijd!

 

En daarom is stilstand beslist geen achteruitgang.

Nee.

Stilstand is vooruitgang.

Stilstand heb jij nodig om het leven en de business van je dromen te bouwen. En om te genieten!

Hoe is dat voor jou? Sta jij weleens stil? Daar ben ik heel nieuwsgierig naar! Wil je het me laten weten via een DM op Instagram? Ik hoor je graag!

Als je het aandurft om écht het leven (en je business) van je dromen te bouwen, boek dan een  strategiesessie met me! Are you in?