Wat is het ikigai businessmodel?

Business

Voor mij was de ontdekking van mijn ikigai echt een verademing. Alles kwam samen in een super krachtige kern met de ultieme balans. Hetgeen waar ik mijn bed voor uit wil springen, waar ik de wereld een stukje mooier mee kan maken en ook nog betaald voor kan worden! Het inspireerde mij om dit verder uit te werken in het ‘Ikigai Businessmodel’.

WAT IS IKIGAI?

Ikigai is een Japanse filosofie en staat voor ‘de zin van het leven’, ‘de reden van bestaan’. Zeker in deze tijd, waarin we allemaal massaal voor een crossroad staan, is dat zinvol om over na te denken. Hoe wil jij de rest van je leven leven? Welke keuzes maak je vandaag die leiden naar een leven vol vervulling?

Ikigai gaat om het vinden van de juiste balans, that perfect spot where magic happens, de sleutel voor geluk en voldoening. Volgens de Japanse filosofie hebben wij allemaal minimaal één ikigai in ons, die door tijd en persoonlijke groei kan veranderen.

Ikigai is een puzzel van 4 componenten: 

– Passie

– Missie

– Roeping

– Beroep

Je gaat op zoek naar waar deze componenten elkaar overlappen en zo uitkomen tot een magisch midden, waar alles samensmelt. Daar zit je ikigai, jouw unieke purpose.

IKIGAI Businessmodel

DE BALANS VINDEN

Als je je ikigai gevonden hebt, bruis je van de energie en creativiteit. Je zit in een flow, met een big smile op je gezicht. De dingen die je doet gaan moeiteloos en je voelt je er geweldig bij. Ze geven je energie. Je hebt je roeping gevonden, maakt de wereld mooier en wordt er nog goed voor betaald ook! Heerlijk toch?

Wanneer je niet in balans bent, merk je dat ook. Gegarandeerd. Je verdient misschien genoeg geld, maar je voelt je leeg en verveeld. Of je volgt juist 100% je hart, maar het is een pad vol (financiële) onzekerheden. Of misschien heb je geen focus en blijf je hangen op hetzelfde niveau, wetende dat er meer uit jezelf en je werk te halen valt.

WILLEN MENSEN WEL BETALEN VOOR JOUW ROEPING?

​Reken maar dat mensen je ervoor betalen! Als je heel duidelijk voor ogen hebt wie jouw ideale klant is en waar hij of zij naar verlangt, dan kun je een duidelijk aanbod maken voor deze klant. Een gouden match tussen wat jouw doelgroep nodig heeft en wat jij te bieden hebt. Er is een shift gaande waarin waarde en authenticiteit elke dag belangrijker worden. De wereld zit absoluut op jouw mooie roeping te wachten!

Wil jij ontdekken wat jouw Ikigai Businessmodel is en hoe je met jouw passie geld kunt gaan verdienen? Op 28 augustus gaat mijn vijfweekse training Je IKIGAI Businessmodel van start! Doe je ook mee?

Reacties

0 reacties