MarjolijnDesmet_Blog_kennisxliefde=vertrouwen

(zelf)kennis + (zelf)liefde = (zelf)vertrouwen

Business, Leiderschap, Lifestyle, Mindset, Spiritualiteit

Vorige week schreef ik over één van mijn meest geliefde formules om dat wat je wil voor elkaar te krijgen vanuit mindset. En zoals je misschien weet, ben ik echt een sucker voor dit soort duurzame tools en methodes. Als ik een nieuwe ontdek die me aanspreekt, pas ik ‘m eerst grondig op mezelf toe voordat ik er met anderen mee aan de slag ga. Zo weet ik zeker dat het werkt, maar ook welke stappen we moeten zetten om het te bereiken. En zo kan ik het jou ook goed leren, zodat je er zelf ook mee aan de slag kan.

Ik ontwikkel ook mijn eigen formules. En ik heb er eentje die ik in mijn coachtrajecten integreer en die ik ook graag met jou deel. Het is voor mij de ultieme formule voor geluk:

(zelf)kennis + (zelf)liefde = (zelf)vertrouwen.

Wat betekent deze formule?

Kennis leidt tot inzicht. Het leidt tot het verbreden of veranderen van je perspectief. Het geeft je opties in mogelijkheden, wat je te leren hebt en maakt processen en resultaten helder en haalbaar. Je verdiept je en groeit in je bewustzijn. Je hoofd is hierbij actief.

Liefde verbindt. Verzacht en bekrachtigt tegelijk. Liefde vergroot je compassie, je veerkracht en begrip. Vanuit liefde communiceer en handel je meer vanuit je hart. Je hart gaat open. Klaar om te geven en te ontvangen. Dit is pure overvloed. Je laat veroordelen los en bent milder. Zachter. Je voelt je energieker, blijer en euforisch. Biochemische processen in je lichaam geven de welbekende happy hormones vrij. Het zorgt voor passie en inspiratie. Voor de drive om écht iets toe te voegen in deze wereld. Liefde haalt het beste in ons naar boven. 

Vertrouwen is het resultaat als je kennis (je hoofd) en liefde (je hart) combineert. Je bouwt hiermee de brug naar je ziel. En hier zit je alwetende, eigen-wijsheid. Hier zit veiligheid, rust en kalmte. Hier zit vrede en geluk. Een magische creatiekracht én de daadkracht om ervoor te gaan. Om risico’s te nemen en buiten je comfort zone te gaan.

Maar ook veerkracht en wendbaarheid om, als het niet gaat zoals verwacht, toch door te gaan. Om het opnieuw te proberen, of een ander pad te kiezen. Hier zit geen twijfel of angst, maar een rotsvast ‘het is goed’ gevoel. Fouten zijn lessen en slechts uitgesteld succes. Tegenslagen maken je sterker. Vertrouwen brengt balans, en geluk. Je kunt het aan.

En waarom dan het woord ‘zelf’ tussen haakjes?

Omdat je deze formule ook in je business, in je team, in je relatie, in alles wat mij betreft kan toepassen. Maar, zoals in wiskunde, heeft wat tussen haakjes staat de hoogste prioriteit: (zelf) dus. Zonder zelfkennis, zelfliefde en zelfvertrouwen kun je niet succesvol een business opbouwen, een gemotiveerd team creëren, lastige gesprekken voeren of hogere, welverdiende prijzen vragen. Zonder dat je deze formule zelf ownt, kun je het ook niet bij een ander bereiken.

In mijn coaching leer ik je de ins en outs van vele bewezen tools, formules, technieken en methodes. En zorg ervoor dat het ook echt integreert. Uiteraard holistisch, dus zakelijk strategisch, gedragswetenschappelijk en spiritueel. Op alle niveaus. Zodat je groeit als mens, als leider en als ondernemer. En zelf ermee verder kan. 

Omdat ik geloof in dat dit de enige manier is voor blijvende impact. Juist de dualiteiten begrijpen. En ownen. Voor meer rust, vrijheid, balans en geluk. En een mooiere wereld. Voor onszelf en anderen.

Samen deze formule doorlopen? Zodat jij, je leven en je business naar de next level versie groeit? Plan een gratis strategiesessie met me en dan spreek ik je snel!