Holistische life en business coaching

Business, Lifestyle

We kennen het allemaal wel, het gevoel dat je vastloopt. In je hoofd, in je lichaam, je relatie of in je werk. Ergens weet je dat je meer uit het leven of uit je business kunt halen dan dat je op dit moment doet. Meer geluk, plezier, wijsheid en energie hebben. Of meer rust, creativiteit en ontspanning voelen. Coaching kan je daarbij helpen.

Holistische life en business coaching helpt jou bij het teruggaan naar de basis waar alles verbonden is met elkaar. Terug naar jezelf dus. Wie ben ik, wie wil ik zijn en hoe wil ik de rest van mijn leven doorbrengen? Hoe ziet mijn mooiste leven eruit?

En vanuit daar ontwerp je hoe je business daarbij past. Je maakt helder hoe je daar naartoe werkt en welke stappen je daarvoor moet nemen. Samen met een coach ga je op reis. Of beter, ontdekkingstocht. Maar hoe gaat dat proces precies in zijn werk? Wat gebeurt er tijdens coaching? 

De juiste coach

Iedere coach is anders, zelfs al hebben ze dezelfde opleiding gehad. Hun levenservaringen, andere opleidingen, ondernemerservaring, algemene kennis, karaktereigenschappen, de energie en de manier waarop ze naar het leven kijken maakt iedere coach uniek. Net zoals iedere persoon die gecoacht wil worden. Ondanks dat behoeften en problemen breder voorkomen, is de persoon en wat hij of zij het meeste nodig heeft, altijd maatwerk. One size never fits all.

Dat maakt het moeilijk én makkelijk tegelijk. Natuurlijk wil je een coach die een bewezen staat van dienst heeft, die zelf ook het leven leeft zoals ze omschrijven. Bepaalde tools, kennis en methoden spreken aan en geven een bepaald vertrouwen dat het iemand is die er ook echt voor geleerd heeft. Hoewel iedereen kan inspireren en motiveren, heeft een geleerde coach een waardevolle toolbox om de juiste vragen te stellen, door patronen heen te prikken en je vooral in beweging te zetten in de juiste richting.

Kiezen op dit soort specificaties en feiten is goed, maar waar het uiteindelijk om gaat is de energie en de match met jou als persoon. Iemand kan de meeste kennis van de wereld bezitten, als hij of zij je niet inspireert gebeurt er helemaal niks. Nada. Je mist die drive en energie om ook echt buiten je comfortzone te gaan. Doing the work. Stel jezelf daarom de vraag: Wil ik van deze persoon leren? Kijk ik voldoende tegen deze persoon op om zijn/haar adviezen en coaching te volgen?

De dualiteit van corona

Life & Business Design

Ik combineer Life & Business in mijn coaching, omdat ik geloof dat alles met elkaar verbonden is. Dat de basis begint bij wie jij wil zijn en hoe je leven eruit ziet als je kiest voor wat je echt wil. Meer rust, vrijheid, voldoening. Een gevoel van geluk. Een leven waarin je elke dag groeit, ontdekt en ontwikkelt. Ik gebruik daarvoor mijn Life Design methode; wat is jouw mooiste leven precies?  En wat heb jij te leren én doen om dat waar te maken. Het is dus vooral jezelf waar je aan gaat werken. Want, als je er niets meer voor hoefde te doen, dan was je er al. Toch? 

Met behulp van business coaching (Business Design) zorg je dat je jouw business zo vormgeeft dat het moeiteloos loopt en dat het invulling geeft aan jouw idealen. Hoe jouw leven en business er dan uit ziet, bepaal je in feite helemaal zelf. Het is namelijk jouw mooiste leven. 

Door terug te keren naar jezelf en naar je hart te luisteren, kom je jouw doel en wat je echt wil en te brengen hebt vanzelf tegen. Jij bepaalt wat die stip op de horizon precies is. Hoe het ruikt, proeft en voelt. En in het kader van die stip bepaal je welke dingen je los mag laten, wat je kan leren en wat je niet meer dient in je leven. Er is namelijk iets dat je op dit moment belemmert om je mooiste zelf te zijn. Anders was je er al toch? En zou je niet het gevoel hebben dat je vastloopt. Wees dus nieuwsgierig: waar zit de blokkade?

En tegelijkertijd bekijken we wat je wél nodig hebt om jezelf beter te voelen en je flow te vinden. Om te leven vanuit passie. Welke positive habits ga je eigen maken? Iedere dag wandelen? Minstens vijf mensen complimenteren? Het worden vanzelf gewoontes. Die bij je passen, die je motiveren en stimuleren. Die ervoor zorgen dat besluiten nemen gemakkelijk is. Je zit namelijk zo dicht bij je kern dat je gewoon weet wat je moet doen en welke weg je moet nemen. Het wordt vanzelf automatisme en je denkt er niet eens meer over na! Je doet het dan gewoon.

Je zult leren in jouw mooiste zelf en mooiste leven te geloven. En alles waar je in gelooft is waar. Waar een wil is, is een weg. Een weg naar het bereiken van jouw doelen en mijlpalen. 

Life en business coaching, zijn dat niet twee verschillende dingen?

Natuurlijk is je leven iets anders dan je bedrijf. Alleen weet ik dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je business weerspiegelt namelijk jezelf. Blokkades in je bedrijf zijn vaak het gevolg van blokkades in jou. Is je zichtbaarheid van je bedrijf niet hoog genoeg? Misschien heeft het met een persoonlijke terughoudendheid te maken. Want durf je wel het achterste van je tong te laten zien en van de daken te schreeuwen wat je te bieden hebt? Is je omzet niet hoog genoeg? Wellicht voer je te weinig verkoopgesprekken omdat je bang bent voor afwijzing. Of dat je geen geld durft te vragen voor jouw geweldige expertise.

 Kortom, jij bént je business. Jouw mindset, onbewuste patronen, emoties en belemmeringen worden weerspiegeld in je bedrijf. Jouw persoonlijke successen dus ook. Zodra je durft te staan – en te gaan – voor jouw mooiste zelf en het leven dat je verdient, bloeit je bedrijf met je mee. 

Life en business coaching hebben dus dezelfde basis. Beide beginnen met een zoektocht naar je kern. Naar jouw basis en naar hoe jouw ideale leven vormgegeven moet worden. Naar een zuivere afstemming tussen je hoofd, hart en ziel. Er is echter een belangrijk verschil. Een business is dienstbaar aan jouw leven. Je leven niet aan je business. Het hebben van een bedrijf is een – super leuke, inspirerende en vervullende – tool om je mooiste leven te leven. Niet andersom. Het is een middel. Om de wereld mooier te maken en mensen te helpen en impact te maken. Om jouw mooiste zelf te laten zien. En om rust, vrijheid en alles wat je wil te bereiken.

De 8 sleutels voor een holistisch leven

Wat is de essentie van life en business coaching?

Een begrip dat centraal staat in jouw proces, is Liefdevol Leiderschap. Naar jezelf en anderen. Tijd en ruimte gunnen aan jezelf en die ook durven claimen. Ownership over je eigen leven nemen. Je grenzen aangeven door liefdevol nee te kunnen zeggen. Gelijkwaardige relaties opbouwen. Met jezelf en anderen. Maar het is ook jezelf een trap onder je kont geven en verantwoording te nemen over je eigen koers. Over je eigen leven. Je eigen geluk. Uit je slachtofferrol en ownen wat je verdient.

Liefdevol Leiderschap is ook in liefde verbonden zijn met de mensen om je heen. Je partner, kinderen en de dame achter de kassa. Datzelfde geldt ook in je business met je medewerkers, klanten en relaties. Hoe gaat het met ze? Zijn ze tevreden en zitten ze op een plek waar ze tot bloei kunnen komen? Hoe denken ze daar zelf over? Vaak zijn die vragen belangrijker dan het behalen van de targets of to do’s. Als mensen zich gewaardeerd voelen en kunnen ontplooien, zal dat automatisch een positieve invloed op je cijfers hebben.

Om je leven en je business naar een hoger niveau te brengen, heb je de skills van Liefdevol Leiderschap nodig. Het kunnen loslaten, relativeren, reflecteren en ontwikkelen. Je ego opzij te zetten en naar het grotere geheel kijken. Keuzes uiterst zuiver kunnen maken en precies weten wat je waard bent. Samen gaan we dit trainen en ontwikkelen. En ik leer je hoe je deze voor de rest van je leven toepast. Hoe het automatisme wordt.

Het is essentieel om je ideale leven en business te ontwerpen en te bereiken. En vooral, met moeiteloosheid en flow verder te gaan. Meer rust in je hoofd ontwikkel je door bepaalde zaken los te kunnen laten. Een bedrijf vanuit passie runnen bereik je met onder andere doorzettingsvermogen. Telkens voelen wat goed is voor jou en wat bijdraagt aan je purpose. Liefdevol Leiderschap is de rode draad, het begin en het einde.

Unieke coaching

Zoal ik al zei: waar een wil is, is een weg. Het is niet voor niets een uitspraak die al eeuwen bestaat. Wij zijn daadwerkelijk de creator van ons eigen leven. Life & Business Design is niet alleen gericht op jouw ideale leven vormgeven, maar juist ook op het ontwikkelen van duurzame en praktische tools waarmee je de rest van je leven aan de slag kunt. Je blijft je leven lang veranderen en jouw ideale leven zal meebuigen. Met duurzame instrumenten kun je jezelf blijven ontwikkelen. Ik geef je de juiste handvatten en begeleiding en ik voel wat je nodig hebt. Mannelijke of vrouwelijke energie. Zakelijke aanpakkersmentaliteit of spirituele invloeden en energiewerk. Je transformeert en leert luisteren naar jezelf. Naar je eigen-wijsheid. En je zult dan ontdekken dat alle antwoorden al in je zitten. 

Reacties

0 reacties