mijn ochtendritueel

Mijn ochtendritueel – energie uit je dag halen

Lifestyle

“Waar haal jij toch zoveel energie vandaan? Hoe doe je dat toch?” wordt regelmatig aan me gevraagd. Ik moet dan een beetje lachen, want ik ben inderdaad een blije stuiterbal. Altijd aan. Altijd enthousiast. Altijd positief. Altijd een oplossing zien en gaan met die banaan. Easy going. Life is good. Wil jij dat ook? Zorg voor een goed ochtendritueel!

 

En dat is ook zo. Ik heb energie en positiviteit onderdeel gemaakt van mijn leven door allerlei positive, small habits te integreren, waardoor mijn mindset en staat van zijn positief beïnvloed wordt. Ik neem je dan ook graag mee in mijn ochtendritueel, waar ik altijd echt de tijd voor neem. Dit duurt zo’n 1,5 tot 2,5 uur. Minstens.Mijn ochtend begint al met een glimlach. Ik word gewekt door zachte Oosterse klanken, vogelgekwetter en een nagebootste zon in m’n snoet. Ik word daar meteen blij van. You snooze you lose zeggen ze. Ik niet. 

I snooze, I cuddle. Heel bewust draai ik me weer om en neem 2 tot 3 keer 9 minuten om te knuffelen met m’n man die naast me ligt. Zo fijn om meteen huid-op-huidcontact te maken, de happy hormone machine aan te zetten en te zeggen dat je van elkaar houdt. Het geeft mij een gevoel van liefde en dankbaarheid.

Powerboost

Daarna ga ik er alleen uit, neem ik een powerboost met supplementen en ga ik sporten. 2x per week staat mijn PT voor de deur, en de andere dagen sta ik op de yogamat. Of maak ik een wandeling over de dijk. Dat start-van-de-dag-moment voor mezelf geeft me innerlijke rust en tevredenheid. Ik kies bewust voor wat goed is voor mij.

Ik zeg affirmaties op, mediteer of geef mezelf wat Reiki om nog extra in te tunen op mijn intuïtie en mijn intenties voor de dag. Als ik tijd en zin heb, dan lees ik nog wat bladzijden van een boek. Of schrijf ik wat gedachtes en ideeën op. 

Liefde geven

Daarna is mijn man inmiddels ook beneden en maak ik (tenzij we vasten) een ontbijtje voor ons samen. En drinken we versgemalen koffie. Daarmee ben ik zorgzaam voor hem, wat mij veel voldoening geeft! Liefde geven en zorgen is zo ook onderdeel van de start van mijn dag. En daarmee onderdeel van mijn mindset.

Vervolgens spring ik onder de douche of neem ik een lekker bad. Zo ben ik klaar voor de dag!

Wat zijn jouw positieve ochtendrituelen?

Reacties

0 reacties