Zonde: door het thuiswerken verslonzen we ons uiterlijk - Marjolijn Desmet - Marjolijn Desmet

Zonde: door het thuiswerken verslonzen we ons uiterlijk

Lifestyle

Nu we nog steeds massaal thuiswerken, dragen we meer comfortabele kleding dan ooit. Blouse boven, onderbroek onder. 

Ook de burgemeester van Antwerpen doet het. Of om het op safe te spelen: gewoon je camera uitzetten en in de pyjama waarmee je je bed uit bent gerold, de hele dag achter je computer zitten. Om daarna weer in diezelfde pyjama je bed in te rollen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat onze persoonlijke verzorging door het thuiswerken flink achteruit is gegaan. We douchen minder en zelfs het tandenpoetsen wordt regelmatig overgeslagen. Het maakt allemaal niet meer zoveel uit. Neem even een moment om dit te laten bezinken…. En ga daarna uitgebreid douchen en trek je mooiste outfit aan. Glam the f*** up!

Comfortabel is goed voor je zelfliefde

Natuurlijk is het lekker om puur natuur in je knuffelbare comfy onesie te zitten. En ik geloof er ook in dat het heel goed is voor je zelfliefde. Het voelt relaxt aan. Vrij. Je kan je even afzetten tegen het moeten. Je bent goed zoals je bent. Perfect en prachtig in deze meest pure vorm. Heerlijk! I totally get it. Ook ik doe het en geniet daar intens van. Maar als je gaat verslonzen omdat ‘het toch niet uitmaakt’, dan ga je toch echt de verkeerde kant op.

 

Als je gaat verslonzen omdat ‘het toch niet uitmaakt’, dan ga je toch echt de verkeerde kant op 

Thuiswerken met de juiste mindset

Alles is mindset. Dus als je tegen jezelf zegt: ‘het maakt toch niet uit of ik schoon en fris ben. Dat ik moeite in mezelf stop.’ Dan zeg je tegen jezelf: ‘ik ben niet zoveel waard. Moeite doen voor mij is niet nodig.’
En probeer je nu eens voor te stellen wat voor effect dit heeft op je zelfbeeld, je eigenwaarde, houding, je gezondheid, je interacties en relaties met anderen, je werk… als een stapje extra toch niet hoeft. Het wordt acceptabel. Je verlaagde standaard is je nieuwe normaal. What a waste!

Zelfliefde is ook selfcare. Jezelf het beste gunnen. Jezelf verwennen. Jezelf verzorgen. Tijd aan jezelf besteden. Dus… Neem een heerlijke douche of een lekker warm bad, poets je tanden extra lang, verzorg jezelf met je beste producten en trek je mooiste outfit aan. En maak dan van minstens één werkdag per week een ‘glam up! workday‘! Omdat je het meer dan waard bent! Choose to shine, beautiful.

Reacties

0 reacties