De druk van online zichtbaar zijn - Marjolijn Desmet

De druk om steeds online zichtbaar te zijn

Marketing

Ik voel de druk om zichtbaar te zijn. Om steeds meer van mezelf te laten zien. Om niet alleen m’n kennis, maar ook m’n leven te delen. Know – Like – Trust. Zo vaak mogelijk live. Meedoen met reels, want dan krijg je extra ‘zichtbaarheidspunten’. Hoe doen anderen dat toch? Waarom zijn zij daar wél zo succesvol in? Waarom gaat het ze allemaal zo soepel af? En lukt mij dat niet?

 

Ik had er begin deze maand echt even genoeg van. Not gonna lie. Ik voelde ‘m niet meer. Ik zag het nut niet en had he-le-maal geen zin meer om eraan te trekken. Als een boer met kiespijn keek ik rond. Zoveel aanbod en zoveel mensen die social media fantastisch rocken. Daar kan ik toch niet tegenop. Ik wil niet m’n ziel en leven verkopen voor the sake of zichtbaar zijn. Pffft… Dan maar niet hoor.

Schijnperfectie

Natuurlijk is dit een gevalletje typisch ‘vastdenken’. Met gemixte gevoelens van bewondering en jaloezie kijken naar de schijnperfectie van een ander en het zelf verder invullen. In angst, frustratie en schaarste-denken vervallen en bang zijn dat de trein al vertrokken is. Oh Marjolijn.. Ik kon – nadat de kies getrokken is – wel weer erom lachen. Conclusie? Ik wilde te snel.

 

De druk om steeds zichtbaar te zijn - Marjolijn Desmet

Ik heb doelen met mijn business vorig jaar niet gehaald. En dan denk ik dat de rest van de wereld dat wel doet en ik de enige ben die gefaald heeft. Ik ben door de mand gevallen. Dat vind ik stom, want zo had ik het niet bedacht. Terwijl ik qua omzet hoger uitkom dan vorig jaar. En vorig jaar ook ‘even’ vijf opleidingen/trainingen heb gedaan. Dat ik al mijn aanbod opnieuw ontwikkeld heb, online en offline. Een nieuwe website en academy heb staan. Dat ik mijn praktijkruimte gebouwd heb. Oké, het denkwerk dan.

Zichtbaar zijn is ook niet alles

En dan besef ik mij dat ik gave, lieve klanten heb mogen laten transformeren. Dat ik klanten een geweldige boost heb kunnen geven met vip-traject. En zelf mega gegroeid ben. Maar dat doet er dan even niet toe. Ik staar me dan blind op het detail van de teleurstelling en vergeet het grote plaatje. Gelukkig is een baal-moment ook helemaal okay. Zichtbaar zijn is ook niet alles. Tijd om extra lief naar mezelf te zijn. Het simpel en speels te houden. Less pressure, more fun!

Heb jij ook wel eens zo’n baaaaal-moment?

 

Reacties

0 reacties