Marjolijn Desmet holistische omgeving

De impact van geur en kleur op jouw omgeving

Mindset

Onze zintuigen zijn de poorten waardoor informatie binnenkomt. We kunnen ruiken, zien, voelen, horen en proeven. Vanuit deze zintuigen wordt de informatie verwerkt in ons systeem. Maar wat is de impact van geur en kleur om op je omgeving?

Dat is makkelijk uit te leggen. Neem bijvoorbeeld een willekeurige geur. In een mum van tijd gebeurt er heel veel in je hoofd.Ken je deze geur al? Welke associaties heb je hierbij en welke herinneringen zijn hieraan gekoppeld? Wat weet je door al je ervaringen, normen en waarden over die specifieke geur? Welke emoties roept dit allemaal bij je op? Word je er blij van, of juist niet?

Als je hierbij stilstaat, besef je al snel hoe belangrijk onze zintuigen zijn. De informatie die onze zintuigen binnenkrijgen hebben directe invloed op hoe we ons voelen. En wij hebben directe invloed op de informatie die we naar onze zintuigen sturen door onze omgeving te veranderen.

Speelse bubbel

De klanten die bij mij op kantoor komen voelen zich meteen thuis en op hun gemak. Omdat ik heel bewust mijn kantoor heb ingericht met de juiste kleuren, materialen en geuren. Een veilige, warme, comfy, speelse bubbel. Dit is dus niet alleen voor mij heel fijn om in te werken, maar ook voor anderen. En jij kunt dat thuis ook doen.

 

Wij hebben directe invloed op de informatie die we naar onze zintuigen sturen door onze omgeving te veranderen.

 

 

Kijk eens nieuwsgierig kritisch om je heen. Wat doet de inrichting van je huis of kantoor met je? Hoe voelen de kleuren, de vormen en materialen? Welke emoties roepen ze op? Word je er gelukkig van, of is het een beetje mwah? Weet dat dit ook invloed heeft op je staat van zijn. Je omgeving stuurt je continu informatie en ‘maakt’ jouw realiteit. Je omgeving heeft een hele grote invloed op je mindset. En mindset x gedrag = resultaat. Dus wil je ander resultaat? Dan zal je iets anders moeten doen. En dat begint bij je mindset veranderen. 

5 tips om jouw omgeving te veranderen

Wil jij je bijvoorbeeld energieker, blijer en creatiever voelen? Betere resultaten behalen? Begin dan eens met het veranderen van je omgeving! Ik geef je vijf tips:

  • Zorg dat je de kleuren waar je gelukkig van wordt terug laat komen in je interieur. Welke kleur is dat voor jou, van welke emotie wil je meer in je leven?
  • Een fijne geur in huis is nooit verkeerd. Welke geuren inspireren je? Ga naar een kaarsenwinkel of koop geurende oliën en laat je verrassen!
  • Koop comfortabele kleding, ultrazachte sokken, knusse kussentjes of dekens die lekker aanvoelen, zodat je jezelf ook op die manier verwent. Good vibes only!
  • Wat is er gezelliger dan een vrolijk of inspirerend muziekje op de achtergrond? Door lekker mee te deinzen verhoog je je creativiteit en productiviteit en verlaag je het stressgehalte in je lichaam.
  • Vergeet het proeven niet! Eet en drink enkel díe dingen die de kwaliteit hebben die je verdient! En dan heb ik het niet over de verslavende suikers en junkfood, maar over verfijnd en puur. Da’s naar mijn mening ook veel lekkerder, once you got the taste for it.

Wat zou jij in je omgeving willen veranderen? En wat levert dat op, denk je?

 

Reacties

0 reacties