Omgaan met negatieve gedachtes - Marjolijn Desmet

Gedachtes

Mindset

Gedachtes spoken 24/7 door je hoofd. Je kunt ze laten overheersen, je kunt ze observeren of je kunt ze naast je neerleggen. πŸ’­β 

Onderzoek heeft aangetoond dat wij zo’n 40.000 gedachten per dag hebben, bewust en onbewust. En daarvan is daarvan 70-75% negatief geladen⁠. Nou, als chronisch positieveling, (ook wel: blij ei) moest ik even achter m’n oren krabben toen ik hierachter kwam!

Gedachtes zijn gebaseerd op jouw levensvisie vanuit jouw perspectief. Ze bepalen alles wat jij hebt meegemaakt en geleerd in dit leven.⁠ Je gedachtes zijn dus jouw waarheid. Dit betekent niet dat ze per definitie waar zijn. Of dat jij je gedachtes BENT. ⁠

Het zijn adviseurs. Met hele goede en hele slechte adviezen. Het is aan jou wat je ermee doet.⁠⁠

Vaak heb je negatieve gedachtes. Dat je een stom idee hebt, dat je het niet waard bent om voor die klant te werken. Dat je die prijs niet kan vragen of dat je opgeleverde werk slecht is. Of wie ben jij nou om zichtbaar te mogen zijn op social media?⁠ ⁠Negatieve gevoelens, die niet waar hoeven te zijn. Het is 100% jouw perceptie.

You rock!

Probeer negatieve gedachtes dan ook niet te ‘leven’, maar observeer ze en leg ze naast je neer. Zonder oordeel en met een gevoel van dankbaarheid. En kies ervoor om positief te leven en naar de zonkant te kijken, zo vaak als lukt. ⁠Because damn, you rock!

Gedachtes. Onderdeel van je mindset en zo krachtig wanneer je het in je hebt er de baas over te zijn.⁠ Zo krijg je de focus voor goede ideëen. Jij bent de schrijver, regisseur en hoofdrolspeler van jouw leven, en jij bepaalt wat je ermee doet.⁠ Of zij met jou.

⁠Wat kies jij? πŸ™πŸ»

Reacties

0 reacties