positiviteit kun je leren

Positiviteit kun je leren – geloof mij maar

Mindset

Ik ben een blij ei. Een chronische positieveling. Een rasoptimist. Een kansen-denker. Iemand die zelfs het positieve ziet van een halfleeg glas. “Er zit iets in, toch?” Positiviteit is echt mijn ding.

 

Ik moet wel toegeven dat het van nature bij me hoort. Als baby was ik al een tevreden, blije Boeddha. Ik kon intens genieten van de liefde die ik kreeg. Als kind zat ik vol fantasie en dromen, ik geloofde in feeën en magie. Zeker als ik mijn toverstafje had! Dan toverde ik de hele dag en wilde ik wensen laten uitkomen.

En Pippi Langkous, met haar vrije en onbezorgde alles-kan-instelling. Zij was een van mijn idolen. Naast de Troetelbeertjes. Nu ik dit schrijf besef ik weer hoeveel invloed zij hebben gehad op mij en mijn missie om de wereld mooier en gelukkiger te maken.

Het lichte pad

Maar ook mijn leven heeft de nodige dalen gekend. Ervaringen waar je een stevig boek over kan schrijven. De kans was vele malen groter dat ik niet zou zijn wie en waar ik nu ben. Dat ik in een andere, donkere realiteit zou zitten. En toch was het voor mij een keuze. Ik koos (uiteindelijk) altijd voor liefde, positiviteit en het lichte pad. Hoe moeilijk en uitzichtloos het soms ook leek, ik had vertrouwen dat het ooit goed zou komen. En dat ik het verdiende om gelukkig te zijn. Ik herschreef mijn eigen verhaal.

Ik koos uiteindelijk altijd voor liefde, positiviteit en het lichte pad.

 

Naarmate ik ouder werd, werd ik me bewuster van de invloed die ik zelf heb. En dat alles perspectief is. Wensen werd creëren. Ik werd me bewust van de volgende keuzes: 

  • Focus ik me op wat ik (nog) niet heb en denk ik in schaarste? Of ben ik dankbaar voor alles wat ik wel heb en zie ik de overvloed? 
  •  Waarom overkomt dit mij? Of wat kan ik ervan leren?
  •  Is het echt zo? Of is er ook een andere waarheid mogelijk?
  • Heb ik er invloed op?
    • Ja? Hoe kan ik het veranderen?
    • Nee? Dan laat ik het los. 

Positiviteit als basic-mindset

Vandaag de dag ben ik bewust en onbewust bezig met positiviteit als basic-mindset. Door mijn dag te vullen met grote en kleine gewoonten en rituelen die mij een liefdevol, gelukkig, blij en dankbaar gevoel geven. Die me positieve energie geven en de kracht om veerkrachtig te zijn bij tegenslagen. Om vooruit te blijven gaan en te genieten van al het moois in mijn leven.

Geloof jij dat je positiviteit kunt leren?

Reacties

0 reacties