Reflecteren is leren

Mindset

Reflecteren is de basis van groei en ontwikkeling. Als je niet weet hoe je in je dag, je leven en je ondernemerschap staat, weet je ook niet of je op de juiste weg zit. Wat je nog te leren hebt. Wat je te vieren hebt. Of je je successen wel hebt gehaald. Het traint je dankbaarheidsspier en geeft je positieve brandstof om vooruit te gaan.

Op ieder moment kun je nieuwe doelen stellen. De dingen anders doen. Andere keuzes maken.

Ongewenste dingen loslaten, de juiste dingen vasthouden en nieuwe dingen leren. Juist NU is het een mooi moment om te beginnen met iedere avond (voor zover mogelijk dan) even een moment voor jezelf te nemen en te reflecteren. Want, hoe gaaf is het om aan het einde van het jaar terug te bladeren en te zien hoeveel je gegroeid bent? Wat je allemaal hebt meegemaakt Welke mooie dingen je gedaan hebt? Je zult jezelf verbazen.

Reflecteren, zo vaak mogelijk

Ik reflecteer zelf ‘s avonds omdat ik dan mijn hoofd leeg kan maken en niet meer lig te malen over de dingen die ik morgen moet doen. Het geeft me een heerlijk gevoel omdat ik bewust stil sta bij de dingen waar ik dankbaar voor ben. En met dat gevoel slapen geeft me een goede nachtrust en een geweldige start van een nieuwe dag. Het is ook prima als je liever ‘s ochtends je moment pakt. Als je het maar doet, zo vaak mogelijk.

Het eerste wat mijn VIP-klanten van mij kregen was een schriftje waar ze hun voortgang in
konden bijhouden: My Beautiful Notebook. En sinds 2019 is dat geen hip gekocht schriftje meer, maar mijn eigen
merchandise. Ook dat is een mijlpaal die ik natuurlijk in dankbaarheid heb opgeschreven. ❤️

En gevierd!

Reacties

0 reacties