Waarom arrogant overkomen soms helemaal zo slecht niet is - Marjolijn Desmet - Marjolijn Desmet

Waarom arrogant overkomen soms helemaal niet zo slecht is

Mindset

Sommige mensen hebben mij arrogant genoemd. Of verwaand. ‘Die blonde agressieve vrouw’ vind ik nog de mooiste tot nu toe. En ergens snap ik dat ook wel… Ik heb er ook wel een goed hoofd voor, zoals op deze foto blijkt. Een resting bitch face heet dat tegenwoordig.

Daarbij ben ik ook nog eens een heel groot mens met m’n meer dan 180 cm hoog, dus dat geeft dan ook weer een extra vergroting op het intimidatie-effect. En als ik enthousiast ben of echt overtuigd ben van iets, dan is er bijna geen speld tussen te krijgen. Dan is m’n passie en bevlogenheid een straat verder voelbaar. Ik doe mijn eigen ding.

Arrogant overkomen? Best handig!

⁠Is het dan een slecht iets? De eerste reactie is misschien een ja. Want dat is niet echt lady-like. Niet zo netjes en beheerst. Geef wel genoeg ruimte aan anderen. Control yourself. Stay modest.⁠ ⁠Maar eigenlijk vind ik het wel okay. Heel erg okay zelfs. ⁠Veel boeken en coaches zeggen dat het het beste is om geen ego te hebben… En toch ben ik het daar niet helemaal mee eens. Soms is het behoorlijk handig hier op deze aarde.

 

‘Veel boeken en coaches zeggen dat het het beste is om geen ego te hebben… En toch ben ik het daar niet helemaal mee eens.’  

Emoties als trots en een klein beetje attitude kunnen ook juist super goed helpen. De powerchick in mij helpt mij om door te zetten, me niet klein te laten maken door anderen. Om stevig in m’n schoenen te staan en een discussie niet uit de weg te gaan. Om mijn recht en plek te claimen. Because I deserve it. Om te laten merken dat ik het meen en dat er met mij niet te sollen valt.⁠ ⁠Balans is daarbij, zoals bij alles, weer het sleutelwoord natuurlijk. En je intentie.

Zet het in om je te helpen om die spannende stap te zetten, om je grens aan te geven, om met die vuist maar eens op tafel te slaan, om voor jezelf en waarin je gelooft op te komen, om jezelf buiten die comfortzone te duwen.⁠ ⁠ En om lekker in volle overtuiging te shinen in de spotlight en je geweldige talenten, harde werk en succes te ownen!⁠

Ben jij wel eens arrogant genoemd?

 

Reacties

0 reacties